שאלות שכיחות על שירות ניוטון
בכל בדיקה של רעיון חדש, הפניה לניוטון היא צעד ראשוני מתבקש, מפני שהממציא יכול רק להרוויח. במקרה ודוח החיפוש שלנו יראה שההמצאה קיימת, ייחסכו מהממציא עשרות אלפי שקלים שכר טירחת עורך הפטנטים ואגרות הרישום. הנתון המדהים הוא שלממציא פרטי יש סיכוי של פחות מ-20% לצלוח את החיפוש שלנו בהצלחה ובכל זאת נותני השירותים השונים ממשיכים להגיש המצאות לרישום ללא חיפוש פטנטים מקצועי.
באופן פרדוקסלי עורכי הפטנטים ושאר נותני השירותים לממציאים מרוויחים יותר ככל שהמיזם מתקדם ולכן חשוב לקבל חוות דעת מגוף אובייקטיבי המעוניין לנסות ולעצור את המיזם בתחילת הדרך בטרם יתחילו ההוצאות הגדולות באמת.
הנחת העבודה העיקרית שלנו טוענת שחיפוש של משהו קיים כרוך בעלויות נמוכות (פחות זמן חיפוש ופחות מאגרי חיפוש בתשלום) וחיפוש של משהו שאינו קיים כרוך במשאבים אדירים. ב-80% מהמיקרים ההמצאות של הממציאים הפרטיים אינן חדשות וזמן החיפוש הנדרש עבורם אינו רב. הצוות המנוסה שלנו, הכלים בהם אנו משתמשים, שיטות העבודה שאימצנו, כל אלה מוכוונים ליעילות מירבית ולכן העלויות שלנו נמוכות והלקוח מרוויח שירות במחיר ללא תחרות.
אנו מעוניינים להגיע לכיסוי מירבי של החיפוש ולכן אנו מנויים על מאגרים מקצועיים שאינם נגישים בחינם לציבור הרחב.
מאגרי הפטנטים בהגדרה הם מאגרים פתוחים וחופשיים לשימוש בחינם. כל רשות פטנטים בכל מדינה או אזור מפרסמת את בקשות הפטנט שמוגשות אליה מכיוון שזהו אינטרס ציבורי, כך שניתן להגיע לכל המידע בחינם.
ישנם כלי חיפוש פטנטים שמרכזים לתוכם פטנטים ממספר מדינות, ישנם כלי חיפוש פטנטים שעושים זיהוי אותיות לטקסט המלא (OCR) כך שניתן יהיה לחפש בו מילות מפתח וישנם כלי חיפוש פטנטים שמבצעים תרגום מכונה לטקסט משפת המקור לאנגלית. מעבר לשלושת המאפיינים הנ”ל (Coverage, Full text, Machine translation) חשוב מאד הממשק למחפש.
שני כלי חיפוש חינמיים טובים בהם מוזמנים להשתמש ציבור הממציאים בחינם הינם Google Patents ו- Espacenet שהינם מאגרים טובים בהם מרוכזים פטנטים מהרבה מאד מדינות ובממשק יחסית נוח.
בנוסף לכלי החיפוש החינמיים ישנם כלי חיפוש מסחריים בתשלום. כלי החיפוש עליהם אנו מנויים בניוטון כוללים ממשק הרבה יותר טוב וכיסוי יותר רחב של מבחינת שלושת המאפיינים הנ”ל. הכלים מאפשרים לנו למצוא ביעילות רבה יותר ובמהירות רבה יותר פטנטים שקשה היה מאד למצוא אותם באמצעות כלי חיפוש הפטנטים החינמיים.
במקרה של חיפושים מתחומי מדעי החיים ישנם כלים ייעודיים נוספים שבהם אנו משתמשים ושמאפשרים חיפושי פורמולציות כימיות ורצפים גנטיים בצורה יעילה.
ההמלצה שלנו – בצעו חיפוש עצמי ואם לא מצאתם פנו אלינו. הידע, הניסיון והכלים שעומדים לרשותנו טובים בהרבה מאלו המצויים בידי הציבור הרחב. בוחני הפטנטים, אלו שיבדקו אם מגיע לכם פטנט, יעזרו באותם כלים שאנחנו משתמשים ולא בכלים החינמיים. אם אנחנו רוצים לצפות מה הם צפויים למצוא, אנחנו חייבים להיעזר באותם כלים שבהם בוחני הפטנטים משתמשים.
ניוטון חיפוש פטנטים גאה להציג את דוח חיפוש הפטנטים המקוון והמתקדם מסוגו בעולם.
דוח החיפוש החדש תוכנן במיוחד בכדי לאפשר ללקוחותינו את הנוחות והשימושיות המתבקשת ברכישת שירותי חיפוש הפטנטים של ניוטון.
בתכנון מהיסוד, דוח החיפוש המקוון אינו רק רשימה מפורטת אלה כלי מחקרי בפני עצמו, שנבנה בכדי לענות על צרכיהם של ציבור הממציאים ועורכי הפטנטים כאחד. הדוח המקוון מהווה את נקודת הפתיחה בעבור עולם של מידע רלוונטי לנושא החיפוש.
לחץ כאן לצפיה בדוח לדוגמא
למרות שהתהליך והאתר נבנו באופן שיאפשר לממציאים פתרון מהיר, ידידותי וזול יותר מרחוק, נשמח להפגש.
משרדינו ממוקמים ברחוב הבנים 14ב, הוד השרון. ניתן להתקשר 09-740-1930 לתיאום פגישה. כמו כן ניתן להשאיר פרטי התקשרות בדף צור קשר.
ניתן לצפות במחירון המעודכן באתר ההזמנות שלנו.
בכל הזמנת חיפוש חדשה מערכת ההזמנות תייצר בשלב ראשון התחייבות ניוטון לסודיות הכוללת פרטי המממציא, כתובתו ומספר ההזמנה. לקוחותינו מוזמנים להדפיס את ההתחייבות. במידה וממציא מעוניין להביא NDA משלו, נחתום בשמחה.
תשובה מתקבלת בתוך שבעה ימי עסקים, לא כולל ימי שישי ערבי חג ושבתות.
פרט לחיפושי פטנטבליות (כשירות לרישום) אנו מספקים את כלל שירותי המידע בתחום הפטנטים:
חיפושי תקפות- למעוניינים לבדוק האם ניתן לבטל פטנט, למשל של מתחרה, על ידי מציאת פרסומים שבוחן הפטטנים לא מצא.
חיפושי חופש לפעולה- למעוניינים לוודא שמוצר מסויים אינו מוגן על ידי פטנטים תקפים בטריטוריה מסויימת.
חיפושי מצב הידיעות בתחום- למעוניינים לקבל תמונה רחבה על תחום מסויים מבלי לרדת לפרטים של המצאה ספציפית.
אין אנו פוסלים שיתוף פעולה מלא עם עורכי הפטנטים בארץ או עם כל גוף אחר מתחום הקניין הרוחני והיזמות. רשימת עורכי הפטנטים הפועלים בארץ מפורסמת באתר ומסודרת ע”פ האלף בית העברי.
בשום אופן לא! אנו מאמינים שמחפש הפטנטים חייב להישאר אובייקטיבי ולכן איננו עוסקים בעריכה כלל.
מבחינה אידיאולוגית ניוטון חיפוש פטנטים מחוייבת לא לספק שירותים לממציא מעבר לשלב החיפוש שכן אז עלול להיווצר הרושם, שמודל הרווח שלנו מבוסס לכאורה על רישום פטנטים שאנחנו מחפשים יחסית בזול.
אנו מציעים מוצר משלים, שלב ביניים, שיגדיל את השוק לרווחת כולם ויאפשר לכל ממציא ללא קשר למצבו הכלכלי לקדם את המצאתו.
ניוטון נוסדה בישראל ועם התרחבותה לשוק הבינלאומי נוספו לה מספר חברות בנות באירופה ובארה”ב תחת המותג Patentest. גם מערכת ההזמנות שלנו מצוייה תחת אתר ההזמנות של Patentest וביצוע הזמנות חיפוש פטנטים מתאפשר רק באמצעות המערכת המאובטחת החדשה שלנו.
אנו מזמינים אותך ליהנות מחווית שירות מהמתקדמות בעולם חיפושי הפטנטים.
במספר צעדי הרשמה פשוטים תוכל בין השאר להזמין חיפושים ולצפות בדוחות החיפוש שלך. כמו כן תוכל לשמור את דוחות החיפוש או להדפיס את החלקים אותם תרצה להעביר למשקיע, לקונה מתעניין או לעורך הפטנטים שלך.
שאלות שכיחות מתחום הפטנטים
פטנט הוא מסמך משפטי בו מעניקה המדינה לממציא בלעדיות על המצאה תמורת חשיפת ההמצאה.
פטנט מעניק מונופול, בלעדיות, לבעל הפטנט על ההמצאה לזמן קצוב (בדרך כלל ל-20 שנה).
פטנט מגן מפני ייצור, שימוש, מכירה והפצה של ההמצאה ללא הסכמה של בעל הפטנט. ההגנה מוענקת בבית משפט המוסמך לעצור בכל האמצעים העומדים לרשותו הפרת זכויות הפטנט. לעומת זאת, פטנט לא מתיר לבעליו להפר פטנטים אחרים שעליהם מסתמכת ההמצאה שלו. למשל: אדם המציא טלפון עם לחצנים. הוא לא יוכל ליצר אותו עד שלא ישיג את הסכמתו של בעל הפטנט של הטלפון.