המהנדס פרסי ספנסר היה ידוע כגאון בתחום האלקטרוניקה, במהלך שנת 1945 עבד עם מערכת גלי מיקרו בהם השתמשו בתוך ראדרים אותם בדק, תוך כדי עבודתו הרגיש משהו מוזר במכנסיים (רעד, חום ושינוי), הוא עצר את עבודתו ולתומו גילה שחבילת השוקולת שהייתה לו בכיס המכנס התחממה ונמסה.
ספנסר, שהיה מופתע ומרוגש מהעניין, הבין מיד את הקשר בין השוקולד לבין קרני המיקרו איתם עבד באותו רגע, ברגע אחד ראה בעיני רוחו את גודל התגלית והאפשרויות הגלומות בה, התוצאה של התגלית ידועה ומוכרת לכולנו, תנורי המיקרוגל המשרתים אותנו בנאמנות רבה.