שאלות נפוצות בתחום הפטנטים
מהו חיפוש פטנטביליות? מה ההבדל בינו לחיפושי פטנטים אחרים?
חיפוש פטנטביליות כשמו כן הוא – חיפוש המיועד לענות על השאלה “האם ניתן לרשום פטנט על הרעיון?”. זהו חיפוש הממוקד בליבת ההמצאה ובמידה רבה מחקה את עבודת בוחן הפטנטים – איתור ממצאים קודמים המוכיחים כי ההמצאה אינה חדשה או כי אין בה התקדמות המצאתית. כך, מספיק ממצא אחד (פטנט, מוצר או כל פרסום אחר), זהה, או קרוב מספיק להמצאה כדי לקבוע שההמצאה אינה יכולה להירשם כפטנט. במילים אחרות, מבצע החיפוש מתמקד בליבת ההמצאה ובמידה והוא מוצא פרסום קודם כלשהו שלה, בכל מקום בעולם, בכל דרך, החיפוש הסתיים.
כמובן שקיימים מספר רב של חיפושים אחרים שמתמקדים בשאלות אחרות כגון: חופש פעולה (האם יש פטנטים תקפים באזור בו אני רוצה לפעול היכולים לחסום אותי מבחינה מסחרית), תקפות (האם פטנט התקבל שלא בצדק), דוח מצב הידיעות בתחום (הנותן תמונה רחבה על הסביבה הטכנולוגית והפתרונות הקיימים לבעיה מסוימת), ועוד.
האם חיפוש פטנטביליות הוא שלב הכרחי בפיתוח מוצר?
חיפוש פטנטביליות (או חיפושי פטנטים אחרים כגון חופש לפעולה ומצב הידיעות בתחום – ראה לעיל), אינו שלב הכרחי אבל יש לו יתרונות רבים.
למה חשוב לבצע חיפוש פטנטים?
עלות חיפוש פטנטים מהווה חלק קטן מהעלות הכוללת של רישום, פיתוח ומסחור ההמצאה. התעלמות משלב זה משולה לשיגור חללית מבלי לבדוק את המסלול והתנאים בחלל. ממציאים רבים מסונוורים מה”פטנט” ש”המציאו”, עד כי הם מוותרים על חיפוש מקצועי (או מסתפקים בחיפוש אישי, ושטחי בגוגל), משקיעים עשרות אלפי שקלים בעריכה והגשה, ואז מקבלים סירוב מרשות הפטנטים, המלווה ברשימת ממצאים קודמים שחיפוש פטנטים מקצועי היה מעלה מיד.
במקרים אחרים, הם נגררים להליכים משפטיים ארוכים ויקרים, לאחר שהשקיעו זמן וכסף בפיתוח, ייצור ושיווק, רק כדי לקבל דרישה מבעל פטנט קיים להפסיק את המכירות באופן מיידי.
חיפוש פטנטים על ידי מומחים מיומנים המשתמשים במאגרי מידע בתשלום הוא שלב חיוני בתהליך ההגשה, כפי שממליצים משרדי פטנטים רבים כמו משרד הפטנטים האמריקאי ה-USPTO והאירופי EPO.
מעבר לכך, מכיוון שמרבית בקשות הפטנטים מאושרות לאחר תהליך ארוך של דיונים, ערעורים ושינויי נוסח, חיפוש פטנטביליות מסייע לממציא/ יזם למקד את בקשת הפטנט שלו, ולעורך הפטנטים לנסח אותה באופן שיימנע מחסמים בדמות ממצאים קרובים, וימקסם את הסיכוי לקבל פטנט.
מהם היתרונות של חיפוש פטנטביליות מקצועי לעומת חיפוש עצמאי?
חיפוש פטנטים עצמאי, מומלץ בשלב הראשון, אולם הוא אינו מהווה תחליף לחיפוש פטנטים מקצועי, המציע יתרונות קריטיים לכל יזם או ממציא:
גישה למאגרי מידע ייעודיים בתשלום המציעים מידע שאינו זמין בחינם, בעיקר בתחומים מדעיים וטכנולוגיים.
מקצועיות וניסיון של מידענים מומחים המאפשרים להם לאתר מידע חשוב שאדם מן השורה יתקשה למצוא, ולהבחין בממצאים רלווטיים שאנשים ללא הכשרה עלולים לפספס.
חיפוש מקצועי מבטיח אובייקטיביות, שמאפשרת ניתוח נטול הטיות.
מעברלכל אלה, דוח חיפוש מפורט מסייע בפיתוח ושיפור הרעיון, בגיוס משקיעים, ובקבלת תמונת מצב טכנולוגית ומסחרית ראשונית, כולל חופש פעולה בשוק.
למי מיועד שירות חיפוש פטנטים?
ממציאים, יזמים, מנהלי חברות, עורכי פטנטים ומשקיעים – כל מי שרוצה לבדוק את היתכנות לקבלת פטנט על רעיון לפני יציאה לרישום פטנט והשקעה של עשרות עד מאות אלפי ש”ח בתהליך.
האם כדאי לחפש פטנטים דרך עורך פטנטים?
עורכי פטנטים מתמחים בניסוח, עריכת והגשת בקשות פטנט ולאחר מכן בתהליך ההתדיינות עם בוחן הפטנטים. כמו כן הם עוסקים בשאלות משפטיות כגון, תקפות והפרת פטנטים. יש עורכי פטנטים המבצעים גם חיפוש, אך פעמים רבות הדבר מתבצע דרך מידענים וחברות חיפוש חיצוניות כגון ניוטון חיפוש פטנטנים.
מה ההבדל בין עריכת פטנט לחיפוש פטנטביליות?
כאמור, חיפוש פטנט הוא הוא התהליך בו אנו מחפשים האם יש ממצאים קודמים המראים כי ההמצאה אינה חדשה או כי אין בה התקדמות המצאתית על פני טכנולוגיות קיימות. תהליך העריכה הוא תהליך הניסוח המשפטי של בקשת הפטנט.
בוחן הפטנטים מבצע חיפוש במהלך תהליך הבחינה, מדוע לחפש לפני ההגשה?
אומנם תהליך בחינת הפטנט כולל גם חיפוש של בוחן הפטנטים, אך יש לזכור שני דברים:
השלב היקר של רישום פטנט הוא העריכה וההגשה שמגיע לעשרות ולעתים מאות אלפי ש”ח. ולכן לפני שמשקיעים זמן כסף כדאי לבצע חיפוש מקדים שיכול לחזות את ממצאי הבוחן.
גילוי מוקדם של ממצאים רלוונטים, על ידי מחפש הפטנטים, מסייע למקד את ניסוח בקשת הפטנט, מצמצם את מספר השלבים של דחייה וערעור במהלך הבחינה וכך מגדיל את הסיכוי לקבל אישור על בקשת הפטנט.
איך בוחרים חברת חיפוש פטנטים?
כמו בכל תחום אחר, כדאי לחפש, לבצע תחקיר ולהתייעץ עם מביני דבר ולקוחות ממליצים.
כמה עולה חיפוש פטנטים?
עלות של חיפושים אחרים, משתנה בהתאם לאופי החיפוש כגון –
דוח פטנטביליות הבודק אם ההמצאה חדשה ובעלת התקדמות המצאתית
דוח חופש לפעולה (לבדיקה אם מותר למכור או לייצר מוצר מסויים מבלי להפר פטנטים של אחרים).
דוח תקפות (לבדיקה האם ניתן לבטל פטנט של מתחרים במקרה של תביעת הפרה)
דוח לנדסקייפ (למיפוי וזיהוי מגמות טכנולוגיות ופעילות של מתחרים)
דוח מצב הידיעות בתחום (לקבלת השראה טרם פיתוח על הסביבה הטכנולוגית והפתרונות הקיימים) ניטור פטנטים תקופתי (למעקב אחר פטנטים של מתחרים)
בדיקת נאותות (לבדיקת חוזקו של תיק פטנטים המיועד לרכישה)
כיצד אנו מצליחים לספק את השירות במחיר כה נמוך?
חיפוש שמטרתו למצוא משהו שכבר קיים דורש עלויות נמוכות יותר (פחות זמן חיפוש ושימוש במאגרי מידע בתשלום), בעוד חיפוש אחר משהו שאינו קיים מצריך משאבים רבים. ב-80% מהמקרים, ההמצאות של ממציאים פרטיים אינן חדשות (זו הסיבה לכך שרוב בקשות הפטנטים נדחות), וזמן החיפוש עבורן קצר יחסית.
צוות מידענים מיומן ומנוסה, כלי חיפוש מתקדמים, בהם כלים ייחודיים שפותחו על ידינו ומתודולוגיות מחקר מתקדמות, מאפשרים חיפוש איכותי, יעיל ואפקטיבי בעלות נמוכה.
מה מבטיח לי שהרעיון שלי ישאר חסוי? מי מבטיח שלא תגנבו את הרעיון? איך אני יכול לסמוך עליכם?
במהלך השנים אלפי לקוחות השתמשו בשירותי החיפוש של ניוטון חיפוש פטנטים, בהם IBM, אמדוקס, תעשייה אווירית, ABB ועוד.
סודיות ודיסקרטיות היא לחם חוקינו. השלב הראשון בכל הזמנה, לפני חשיפה של כל פרט שהוא הקשור בהמצאה, הוא חתימה על התחייבות החברה לסודיות. התחייבות זו כוללת בתוכה את פרטי הממציא, כתובתו ומספר ההזמנה. לקוחותינו מוזמנים להדפיס את ההתחייבות. במידה וממציא מעוניין להביא כל NDA משלו, נחתום עליו בשמחה.
יש לך שאלות נוספות בנושא פטנטים?
באתר ניתן למצוא תשובות למרבית השאלות בתחום (שאלות נפוצות, מאמרי פטנטים, חדשות פטנטים, שאלות נפוצות על פטנטים חלק א׳, שאלות נפוצות על פטנטים חלק ב׳, שאלות נפוצות על פטנטים חלק ג׳, שאלות נפוצות על פטנטים חלק ד׳, כל מה שצריך לדעת לפני הגשת פטנט ראשון, שאלות ותשובות של ממציאים בתחילת דרכם)
אם לא מצאת, מומחי ניוטון חיפוש פטנטים עומדים לרשותך, ניתן ליצור עימנו קשר טלפוני או באמצעות טופס יצירת הקשר כאן באתר.