השנה מציין ארגון הקניין הרוחני העולמי WIPO, ארבעים שנה להיווסדו הרשמי. WIPO, הוא אחד מ-16 סוכנויות מתמחות של האו”ם. כיום חברות בארגון 184 מדינות, משרדיו הראשיים נמצאים בז’נבה ובראשו עומד פרנסיס גורי (Francis Gurry) האוסטרלי. כמעט כל המדינות החברות באו”ם חברות גם ב- WIPO ובנוסף חברות בו גם כמה מדינות וישויות פוליטיות שאינן חברות באו”ם (כמו הרשות הפלסטינית).
WIPO הוקם על בסיס BIRPI – ארגון בינלאומי שנוסד ב-1893 בעקבות אמנת ברן להגנה על יצירות אומנות, ואמנת פריז להגנה על קניין רוחני בתחום התעשייה. הקמתו של WIPO החלה עוד ב-1967, אולם רק ב-26 לאפריל 1970 נכנסה לתוקף האמנה הבינלאומית המסדירה את פעולותיו (יום זה נבחר גם להיות “יום הקניין הרוחני העולמי”)., ולכן שנה זו נחשבת לשנה בה נוסד הארגון רשמית.
במהלך השנים הארגון ספג ביקורת רבה מהמדינות המתועשות החברות בו (ארה”ב וקנדה, מדינות אירופה ויפן). המחלוקות עם מדינות אלה ובראשן ארה”ב, הובילו לכך שרבות מהן העבירו את מרכז הכובד של פעילותן בתחום, לפורומים בתוך ארגון הסחר העולמי.
אחת הפעילויות המרכזיות והמפורסמות של הארגון היא ביצוע בחינה של בקשות פטנט מכל העולם בהתאם לאמנת ה-PCT. מנגנון זה מכניס לארגון למעלה מ-250 מליון פרנקים שוויצרים בשנה. הדבר הופך את WIPO לסוכנות האו”ם היחידה שתקציבה אינו נשען ברובו על תרומות מהמדינות החברות בה.
כיום מרכז WIPO את פעילות האו”ם בתחום הקניין הרוחני, כאשר פעולותיו נעשות מתוקף שלוש אמנות מרכזיות – ה-PCT (the Patent Cooperation Treaty), אמנת מדריד לסימני מסחר ואמנת האג למדגמים.